sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kiitos äänestäjilleni

Vaalit on käyty. Sain 93 ääntä ylen vaalitulospalvelun mukaan. Sillä ylsi sijalle 650 vertauslukujärjestyksessä, 553 äänellä olisin päässyt sisään, varasijalle taas 295 äänellä. Oli mukava katsella mistä kaupunginosista minua äänestettiin. Ääniä näytti tulleen monesta paikasta, myös sieltä missä mitään vaalityötä ei tehty. Kiitos äänestäjilleni ja tukijoilleni! Äänet olivat osaltaan kasvattamassa Perussuomalaisten menestystä.

Tänä aamuna töihin mennessä oli iloinen yllätys huomata, kuinka monet työtovereistani olivat kiinnostuneita vaalituloksestani. Onnitteluja riitti, vaikka valtuutetuksi asti en yltänytkään. Yksi työtoverini kuitenkin ihmetteli pitkään puoluevalintaani. Hän näki Perussuomalaiset  ulkomaalaisvastaisena, suorastaan rasistisena ja myös eurooppavastaisena, mitä minä en tunnetusti ole. Olenhan ollut opettajavaihdoissa Euroopassa ja myös vaihto-opiskeluyhteyksiä suunnittelemassa ja niistä neuvottelemassa lukuisa kertoja eri puolilla Eurooppaa, muun muassa Kreikassa, Ranskassa, Hollannissa ja Lontoossa. Ja tänään aloitin taas englanninkielisen energiakurssin Suomeen opiskelemaan tulleille nuorille ulkomaalaisille. Kerroin ystävälleni, että Perussuomalaiset ei ole rasistinen puolue maahanmuuttokriittisestä politiikastaan huolimatta. Ehdokashaastattelussakin oli rasismia koskeva kysymys, josta oli selvittävä, muuten ei ehdokkaaksi olisi päässyt.

Ulkomaalaisten maahantulosta voi olla myös haittaa, vaikka itse en ole sellaiseen käytännössä törmännyt. Kielteisistä puolistakin on siis voitava keskustella tulematta leimatuksi rasistiksi. Samoin Eurooppa- politiikasta; vaikka yhdentyminen on tuonut paljon hyvää, on siinä myös kielteisiä puolia. Niistä pahin on  euroalueen velkaongelma, joka antaa ryöstökapitalisteille lähes vapaat kädet saalistaa eurooppalaisten  veronmaksajien rahoja ylivelkaantuneiksi saattamiensa valtioiden asukkaiden kärsimyksistä piittaamatta.

Nämä eivät olleet kunnallisvaalien teemoja, joten en kirjoittanut niistä. Otin ne tässä viimeiseksi jäävässä kirjoituksessa esille halutessani perustella puoluevalintaani. Mielestäni Perussuomalaiset ovat tuoneet myös näitä vaikeita asioita esille kiitettävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi ei mahdollista. Tule tapaamaan henkilökohtaisesti Perussuomalaisten kiertueelle.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.