lauantai 27. lokakuuta 2012

Vaalityö on sitten tehty

Kävin jakamassa viimeiset mainokset Paloheinän ja Torpparinmäen alueelle. On ollut kiinnostavaa nähdä sisältäpäin hieman vaalityötä ja poliittista toimintaa. Se on ollut täysin uusi asia minulle.

Alussa lupasin kirjoittaa viidestä aiheesta. Jätin kuitenkin kirjoittamatta maahanmuutosta helsinkiläisen kannalta sekä vanhusten hoidosta. Niihin vastasin jo vaalikoneissa riittävästi. Sitäpaitsi vanhusten asia on ollut niin paljon esillä, että uusien ajatusten tuominen ei olisi ollut mahdollista. Energiapolitiikka on sen sijaan ollut aivan liian vähän esillä. Sitä paitsi Vihreiden kannasta on ollut vaikea päästä perille. Osmo Soininvaara tuntuu olevan eri kannalla kuin useimmat muut puolueensa ehdokkaat. Muut kuin Vihreät eivät ole pitäneet asiaa esillä niin paljon, että olisin löytänyt siitä kannanoottoja.

Kokemuksia vaaleista ja varsinkin valtuustotyötä ajatellessani tiedostan hyvin osaamiseni ja sen rajat. Luonnotieteitä, taloutta ja ihmisten arvomaailmojen erilaisuutta tunnen aika lailla. Poliittinen todellisuus, siis yhteiskunnallisen vaikuttamisen kuviot ovat ihan uutta. Niihin uudet valtuutetut pääsevät sisälle ensimmäisen valtuustovuoden aikana. Niin se ollut kaikissa uusissa työpaikoissanikin, vuosi on mennyt ennen kuin osaa paljoakaan. Tosin asiantuntijaksi kasvaminen on aina vienyt runsaasti enemmän aikaa. Nykyisessä opettajan työssäni otti kolme vuotta päästä jotenkin sisään ja vielä enemmän ennen kuin saatoin pitää itseäni pätevänä. Nyt valtuustokausi on vain nelivuotinen. Ehkä runsas työ- ja elämänkokemus auttavat oppimaan asioita nopeammin.

No, huomenna illalla sitten nähdään kuinka vaaleissa kävi. Sitten voin alkaa miettimään työhön perehtymistä paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi ei mahdollista. Tule tapaamaan henkilökohtaisesti Perussuomalaisten kiertueelle.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.